Contactgegevens

  Akkerstraat 20
  5554 PW Valkenswaard

  Tel: 062 - 46 86 386

  Mail: info@qweso.nl

  Bel me terug

  Vul hier uw telefoonnummer in en wij bellen u terug
  (C) 2004-2018 Qweso

  Versies en functionaliteiten Qweso CMS

  Omdat een website van een klein bedrijf vaak minder functionaliteit nodig heeft dan de website van een grote onderneming, heeft Qweso meerdere versie van haar CMS ontwikkeld. 

   

  Elk van deze versies heeft extra opties ten opzichte van de eenvoudigere variant. Zo kunt u zelf bepalen welke functionaliteit voor uw website noodzakelijk is en bevat uw website niet overbodige functies.

   

  Standaard functionaliteit

  Elke versie van het CMS beschikt standaard over de volgende (oa) functionaliteit

   

  • Beheer van de website is afgeschermd met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord

   

  Pagina's

  • Aanmaken en beheren van een onbeperkt aantal pagina's
  • Opgeven van paginatitels, specifieke steekwoorden en omschrijvingen voor zoekmachines (Metatags) en publicatieperiodes
  • Ordenen van pagina's dmv een categorie-structuur
  • Eenvoudige editor om teksten te typen. Hiermee kunt u teksten opmaken, afbeeldingen toevoegen, tabellen aanmaken etc.
  • Simpel een link maken naar een andere pagina, menu, media of ander onderdeel van het CMS mbv de LinkManager
  • Pagina's eenvoudig aan- en uitzetten zodat deze (tijdelijk) niet meer beschikbaar zijn
  • Pagina's en/of categorieën verplaatsen

   

  Menu's

  • Aanmaken en beheren van een onbeperkt aantal (sub) menu's (eventueel afhankelijk van het gekozen ontwerp van de website)
  • Opgeven van weergavenaam en SEO url van een (sub) menu
  • Eenvoudig doel van het menu aangeven mbv de LinkManager
  • Menu's eenvoudig aan- en uitzetten zodat deze (tijdelijk) niet meer beschikbaar zijn
  • Menu's en submenu's verplaatsen

   

  Media items

  • Aanmaken en beheren van een onbeperkt aantal media items
  • Ordenen van media items dmv een categorie-structuur
  • Media items en/of categorieeën verplaatsen

   

   

  Versies

  Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende versies en de mogelijkheden en functionaliteit van elk van deze versies.

   

  Functionaliteit   Standard Plus Advanced Corporate
  Pagina's beheren   V V V V
  Menu's beheren   V V V V
  Media's beheren   V V V V
  Nieuws beheren     V V V
  Widgets (1)   V V V
  Rechten instellen (2)     V V
  Gebruikersbeheer (3)     V V
  Groepenbeheer (4)     V V
  Versiebeheer pagina's (5)     V V
  (Document)Vergrendelingen (6)     V V
  Reviewing pagina's (7)       V
  Multisite (8)       V

   

  Extra informatie

   

  (1) Widgets zijn onderdelen die u aan een pagina kunt toevoegen en zorgen voor "dynamische" inhoud. De plaats waar u de Widget toevoegt wordt automatisch vervangen door de informatie van de Widget en elke keer dat de pagina getoond wordt ververst. Zo kunt u een lijst tonen van de laatst toegevoegde/gewijzigde pagina's welke automatisch wordt bijgewerkt. Ook kunt u hiermee een lijst tonen van de laatste nieuwsberichten op bijvoorbeeld de startpagina. Dit zonder dat u zelf de pagina hoeft aan te passen.
  (2) Door rechten in te stellen op pagina's, menu's etc kunt u instellen wie welk onderdeel van de site te zien krijgt of desgewenst kan beheren. Zo kunt u zelf bepalen wat afgeschermd wordt of niet of kunt u beheer van bepaalde gedeeltes delegeren.
  (3) Met Gebruikersbeheer kunt u gebruikers aanmaken. Deze gebruikers kunnen specifieke onderdelen binnen het CMS gaan beheren of u kunt aangeven dat voor bepaalde gebruikers onderdelen (menu's, pagina's) zichtbaar worden nadat deze gebruikers zijn ingelogd. 
  (4) U kunt groepen aanmaken en rechten instellen op deze groepen. Gebruikers kunt u lid maken van een groep. Zo kunt u eenvoudig en snel rechten instellen zonder dit per gebruiker apart in te hoeven stellen. 
  (5) Wanneer u pagina's wilt kunnen aanpassen, zonder dat deze wijzigingen direct zichtbaar zijn op de website, kunt u gebruikmaken van 'Versiebeheer'. Hiermee creëert u eerst een concept document, welke u, zodra deze helemaal voltooid en naar wens is, kunt publiceren op de website. Van een bestaande pagina kunt u een concept maken en aanpassen, terwijl de vorige, gepubliceerde pagina zichtbaar blijft op de website. Ook kunt u hiermee regelen dat bepaalde gebruikers pagina's kunnen aanmaken/aanpassen, maar dat deze enkel gepubliceerd kunnen worden door andere gebruikers
  (6) Zodra een item (pagina, menu, nieuwsbericht) wordt aangepast, wordt deze geblokkeerd zodat een andere gebruiker dit item niet gelijktijdig kan aanpassen. Zo voorkomt u dat tegelijkertijd meerdere gebruikers dezelfde items aanpassen, waarbij na het opslaan de wijzigingen van de andere gebruiker teniet worden gedaan. Wanneer een item wordt aangepast welke reeds door een ander in beheer is, zal het bewerken van het item worden geblokkeerd.
  (7) Met behulp van 'Reviewing' kunt u bij het publiceren van pagina's 'Reviewers' instellen. Voordat de pagina gepubliceerd wordt, dient deze eerst door 1 of 2 reviewer(s) te worden gecontroleerd en pas na goedkeuring van hen, kan de pagina worden gepubliceerd. Zijn de reviewers niet akkoord, dient de pagina eerst door de auteur te worden aangepast, waarna deze opnieuw ter goedkeuring kan worden voorgelegd aan de reviewers. Zo zorgt u ervoor dat teksten getypt kunnen worden door de desbetreffende afdelingen, maar dat de eindcontrole altijd door de (bv) marketing afdeling gedaan wordt.
  (8)

  Heeft u meerdere websites, welke allemaal apart beheert dienen te worden? Met de Multisite optie kunt u binnen 1 Qweso CMS meerdere website bijhouden en beheren. Elke website ziet er aan de gebruikerskant uniek uit, elk met hun eigen design, inhoud etc. Op de achtergrond worden al deze verschillende sites in 1 CMS beheert.

  Daarnaast kunt u gegevens die gebruikt mogen worden bij meerdere website hergebruiken. Met behulp van rechten kunt u instellen welke website, welke informatie kan/mag gebruiken. 

  Op deze manier heeft u 1 ingang en systeem voor al uw websites, terwijl dit voor bezoekers niet zichtbaar is. Daarnaast bespaard u dit (in veel gevallen) in de kosten van hosting omdat u niet meer voor elke website apart een contract hoeft af te sluiten.